"ODAVNO BI ZAPOČEO RAT DA MOŽE" Kurtija u Tetovu oslovljavaju kao "premijera svih Albanaca"

Novosti online

12. 08. 2023. u 20:28

Aljbin Kurti, premijer privremenih prištinskih institucija, boravio je u Severnoj Makedoniji a poseta se u najmanju ruku može okarakterisati kao skandalozna.

ОДАВНО БИ ЗАПОЧЕО РАТ ДА МОЖЕ Куртија у Тетову ословљавају као премијера свих Албанаца

Foto: Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP/Depositphotos

Dragan Šutanovac poručio je da bi Aljbin Kurti odavno počeo rat u regionu da ima vojnu moć i podršku. Šutanovac je reagovao na izjavu gradonačelnika Tetova, koji je prilikom posete Aljbina Kurtija Severnoj Makedoniji premijera tzv. Kosova nazvao "specijalnim premijerom Tetova" i "premijerom svih Albanaca".

- Deeskalacija u najavi! Da kojim slučajem ima vojnu moć i podršku odavno bi krenuo da ratuje po regionu. Kome to nije jasno taj baš ne želi da vidi činjenice - naveo je Šutanovac.

Ivan Stoilković: Kurti ozbiljan palikuća u regionalnoj konstelaciji odnosa!

Takođe, povodom preporuke premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da se Skoplje približi samoproglašenom Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a udalji od Srbije reagovao je i predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji i narodni poslanik u Sobranju Ivan Stoilković koji je izjavio da je Aljbin Kurti ozbiljan palikuća u regionalnoj konstelaciji odnosa.

"Svako ima pravo na svoj politički stav, ima pravo i da mrzi i da voli, ali kada mrzi kao što enverhodžista Kurti mrzi Srbe i na osnovu te mržnje teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji, to može da se toleriše, čak što više i podržava, ponekad ćutnjom, ponekad bestijalno i bestidno javno, pa čak i da se proglašava za demokratsku vrednost. Kada sam ne tako davno makedonskoj javnosti uputio pitanje dali retorika Aljbina Kurtija ugrožava regionalnu stabilnost, ćutke se prešlo preko toga, pa čak i sa podrškom Kurtiju. Ali evo juče i danas vidim kada isti politički isprdak, hvaljeni demokrata, enverhodžista po ubeđenju, udari po leđima makedonskog naroda i države javili su se politički punjoglavci da nam sole pamet i po ko zna koji put glume lažne patriote. Prepoznaće se sami, ne brinite, jer ih narod odavno prepoznao. Zima  ali i leto je možda najbolje vreme da nas podseti ljuskom ništavilu, nedostojnog čak i teško pripitomljenih zverova. Vide se iz aviona instruirani potrčkovci koji sada kao osuđuju Kurtija i "drndaju vunu dragome za gunju”, ali nikada neće ništa reći o tome da je Makedonija pretvorena u političku deponiju, gde je Aljbin Kurti glavni politički gost, ali i jedini. Kao da ćemo zaboraviti da je ne tako davno na Prespa forumu bio glavni gost, pretstavljen kao demokratska nada regiona, iako se radi o ozbiljnom palikući u regionalnoj konstelaciji odnosa gde i Makedonija ima svoju ulogu, ali, ničija nije gorela do zore, pa neće ni ovim političkim abortusima", zaključio je Stoilković.

BONUS VIDEO: PREMIJERKA U NOVOM SADU - Brnabić počela obilazak područja pogođenih nevremenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (3)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis