PROMOCIJA FAŠISTIČKOG POKRETA TZV. VELIKE ALBANIJE: Kurti u Severnoj Makedoniji pobunjuje najekstremnije političke strukture Albanaca

Novosti online

12. 08. 2023. u 14:10

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković ocenuo je preporuku premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, da se Skoplje približi samoproglašenom Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a udalji od Srbije kao bezobrazluk i višestruki nonsens.

ПРОМОЦИЈА ФАШИСТИЧКОГ ПОКРЕТА ТЗВ. ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ: Курти у Северној Македонији побуњује најекстремније политичке структуре Албанаца

Foto: Profimedia

- Kurtijeva preporuka da se Skoplje približi samoproglašenom Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a udalji od Srbije je bezobrazluk i višestruki nonsens, jer takve izjave on daje u trenutku kada se otvoreno angažuje na destabilizaciji Severne Makedonije. Kurtiji je, da podsetim, u Severnu Makedoniju doputovao da bi podbunjivao najekstremnije političke strukture Albanaca u toj zemlji, i da bi promovisao fašistički projekat takozvane Velike Albanije - navodi Petković u saopštenju.

Samoproklamujući se za političkog i ideološkog mentora onih koji bi da Severnu Makedoniju destabilizuju i podele, Kurti je svoju ratobornu misiju sa Kosova i Metohije proširio i na okolne teritorije koje smatra sastavnim delom svog suludog velikoalbanskog državotvornog projekta, kaže Petković.

- I razumljivo je što iz Tetova, koje je u bliskoj prošlosti bilo žarište albanskog terorizma i separatizma u Severnoj Makedoniji, Kurti napada na Beograd, jer Srbija je najdosledniji i najiskreniji prijatelj Severne Makedonije u regionu - objašnjava Petković i dodaje:

- Šta je još potrebno da bi se Kurtijevi sponzori u međunarodnoj zajednici prizvali pameti i shvatili da tetoše čudovište, koje će, ako mu se ne stane na put, razbuktati novi talas sukoba i uništenja na zapadnom Balkanu.

Apelujemo na sve u Severnoj Makedoniji da ne podležu propagandi i ratobornoj retorici Aljbina Kurtija, već da se nastavi izgradnja prosperitetne države Severne Makedonije. Srbija će kroz inicijativu Otvoreni Balkan i na sve druge načine nastaviti da gradi mostove prijateljske saradnje sa svima kojima je stalo do toga da naš region zauvek za sobom ostavi mračno doba međuetničkih podela i sukoba  i krene put razvoja i napretka,, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)