SVETOMIR KRITIČNO, HOĆE LI PREŽIVETI VIKEND? Advokat i brat Srbina koji je u zatvoru kod Podujeva strepe za njegov život

D. Z.

29. 07. 2023. u 16:04

ZDRAVSTVENO stanje Svetomira Bačevića (68) pogoršano je do te mere da mu život zavisi od upućivanja na bolničko lečenje.

СВЕТОМИР КРИТИЧНО, ХОЋЕ ЛИ ПРЕЖИВЕТИ ВИКЕНД? Адвокат и брат Србина који је у затвору код Подујева стрепе за његов живот

Foto: Privatna arhiva

on je juče i prekjuče u dva navrata pregledan u kliničko bolničkom centru u Prištini nakon čega je vraćen u ćeliju. Preporuka lekara koji je Svetomira pregledao jeste da je potrebno da ostane u bolnici radi praćenja daljeg toka bolesti.

Ovo je danas saopštio advokat Dejan Vasić, branilac Svetimira Bačevića Srbina iz Belog Polja, osuđenog za navodni ratni zločin a koji se nalazi u zatvoru Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva. Opominjući da je vikend i da ne postoje institucionalni uslovi za žalbu, advokat Vasić se obratio saopštenjem za medije u kojem u svoje i ime porodice Bačevića upućuje javni apel da se njegovom branjeniku dozvoli najhitnije lečenje u prištinskoj bolnici.

Inače, Svetomir Bačević (1965), raseljno lice iz Belog Polja kod Peći, uhapšen je decembra 2020. godine,  u opštinskoj zgradi u Peći gde je iz raseljništva došao da izvadi lična dokumenta, zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.  Bačević je, kako opominje njegov advokat Dejan Vasić, osuđen septembra prošle godine na pet godina zatvora jer je navodno svoju komšinicu Albanku pokušao da kidnapuje, iako je tokom saslušanja na sudu „glavni svedok“ Albanka kazala da ne poznaje Bačevića i da on nije osoba koja je pokušala da je otme!

Tanjug

advokat Dejan Vasić

 

Zabrinut zbog Svetomirovog zdrvastvenog stanja je i njegov brat Milić, koji opominju da je u četvrtak i petak Svetomir u više navrata vođen u prištinsku bolnicu gde je bio na kiseoniku i da se doktor protivio njegovom vraćanju u ćeliju.

- Moj brat ima vodu u plućima, visoku temeraturu i pritisak koji varira, tako da se samo nadam da će preživeti ovaj vikend - ističe zabrinuto Milić Bačević za naš list dok pojašnjava da je suštinski razlog hapšenja njegovog brata imovina koju nisu želeli da prodaju Albancu koji je kupio većinu srpskih imanja u Belom Polju i koji je želeo i njihov posed.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)