MALO MU JE TRAGEDIJA I POGIBIJA, PA IH TRAŽI I PRIZIVA: Vujadinović odgovorio Helezu

Novosti onlajn

22. 07. 2023. u 20:46

MILIMIR Vujadinovića, narodni poslanik reagovao je na napade od strane Zukana Heleza, ministra odbrane BiH, na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

МАЛО МУ ЈЕ ТРАГЕДИЈА И ПОГИБИЈА, ПА ИХ ТРАЖИ И ПРИЗИВА: Вујадиновић одговорио Хелезу

Foto: Narodna skupština

Pre svega i na samom početku, moraće Zukan Helez da se upristoji i najvažniju instituciju Republike Srbije oslovljava na pravi način, koliko god to njemu teško padalo. Nije Aleksandar Vučić srbijanski predsednik, već predsednik Republike Srbije ili na kraju, ako Zukan Helez baš tako hoće, srpski predsednik, kao što ni Zukan Helez, nije muslimanska ili bošnjačkijansa komponenta vlasti u Savetu ministara BiH, ili kakav drugi pogrdan pridev, koji bi neodgovorni ljudi ikoristili za tu namenu, već je predstavnik bošnjačkog naroda ili ministar iz reda bošnjačkog naroda.

Ali ono što je ništa manje važno od toga je činjenica, da je Zukanu Helezu očigledno malo tregedija i pogibija pa ih i nakon trideset godina, traži i priziva tamo gde ih sigurno neće naći, na čelu Srbije, kod njenog prvog čoveka, a može se slobodno reći, koliko god to nerviralo razne Zukane, kod prvog i najvažnijeg državnika Balkana.

Na tom mestu jedino može naći primer za privredni, politički, vojni i svaki drugi uspeh sopstvene države i naroda i najbolje bi mu bilo da se na to ugleda i primeni i na BiH, a u interesu svih njenih naroda. Na kraju, da ne bude zabune, nije Zukan Helez nikakva snaga ni u suštinskom ni u formalnim smislu. On je samo jedan, od tri vodeća čoveka ministarsta odbrane BiH, pa bi spram toga morao da razume i svoju poziciju, ali, to je već pitanje i primer neodgovornosti političara, koji se tiče pre svega građana BiH a posebno onoga njenog dela u kome se bira Zukan Helez. A dok se Zukan Helez i njemu slični ne prizovu pameti, ostaje pružena ruka prijateljstva Srbije i njenog predsednika prema svim dobronamernim građanima i narodima BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (56)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)