OŽILJAK NA DUŠI SVAKOG SRBINA NA KIM: Sutra parastos nevino stradalim žeteocima, mučki ubijenim 23. jula 1999. godine

D. Z.

22. 07. 2023. u 20:13

U STAROM Gracku sutra u 10 sati biće služen parastos nevino stradalim žeteocima, koji su mučki ubijeni 23. jula 1999. godine.

ОЖИЉАК НА ДУШИ СВАКОГ СРБИНА НА КИМ: Сутра парастос невино страдалим жетеоцима, мучки убијеним 23. јула 1999. године

foto d.z.

Parastos će , kako je naveo predsednik Privremenog organa opštine Lipljan, Milan Joksimović, služiti episkop raško-prizrenski Teodosije. Prema rečima predsednika Joksimovića, zločin u Starom Gracku je ožiljak koji svaki Srbin na Kosovu i Metohiji nosi sa sobom.

- Od 23. jula 1999. godine život u Starom Gracku više nije isti, kažu meštani oovg sela a to znam i ja, jer živim nedaleko odavde. Prošle su godine od tog dana, dana stradanja, u pokušajima da se život ljudi svede na neku normalnost, a i dan-danas na pomen ovog sela svi se setimo istog, setimo se žetve, setimo se Novice koji je imao samo 17 godina, Milovana, Jovice, Radeta, Andrije, Slobodana, Mileta, Momira, Stanimira,Boška, Saše, Ljubiše, Nikole i Miodraga. Setimo se sa kakvom tugom žive njihove porodice 24 godine ali i toga da ni za ovaj zločin niko nije odgovarao - kaže Joksimović.

Dodaje da "Mi Srbi ne verujemo u osvetu, ali verujemo u pravdu, jer Božija pravda nikog nije zaobišla, pa neće ni njih."

- Hvala porodicama stradalih što se ne predaju, što ne odustaju i što čuvaju Staro Gracko, dok bude bilo njih ne treba da se bojimo da će nam neko oduzeti Kosovo i Metohiju, na nama je da pamtimo i da svojoj deci pričamo o hrabrosti i žrtvama svojih predaka - naveo je Joksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)