VUČIĆ U BRISELU NA SASTANKU SA STOLTENBERGOM: NATO je odgovoran za sprovođenje Rezolucije 1244, morate da obezbedite sigurnost Srba (FOTO)

Novosti online

19. 07. 2023. u 19:31

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u sedištu Severnoatlantske alijanse u Briselu.

ВУЧИЋ У БРИСЕЛУ НА САСТАНКУ СА СТОЛТЕНБЕРГОМ: НАТО је одговоран за спровођење Резолуције 1244, морате да обезбедите сигурност Срба (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Ova poseta je veoma važna, jer je situacija na Kosovu i Metohiji sve značajnije bezbednosno, a ne samo političko pitanje. Dosad smo imali vrlo dobar i profesionalan odnos sa KFOR i NATO na KiM, a sa vašim ljudima smo sarađivali na veoma odgovoran način. Prema Rezoluciji 1244, NATO je odgovoran za bezbednost na Kosovu i Metohiji, pa bih vas zamolio da tu bezbednost obezbedite i Srbima.


Ovo je veoma važno pitanje za nas jer bismo želeli da održimo mir i stabinost, kao i ovakav odnos između NATO i Srbije, ogovoran i zasnovan na poverenju - napisao je predsednik na svom Instagram profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)