OBRAĆANJE DIREKTORA KANCELARIJE ZA KIM: Kurtijevi policajci ponovo ušli na teritoriju centralne Srbije, Petković izneo dokaze (VIDEO)

Novosti Onlajn

06. 07. 2023. u 16:48

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je u Vladi Republike Srbije održao vandrednu konferenciju za medije.

ОБРАЋАЊЕ ДИРЕКТОРА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ: Куртијеви полицајци поново ушли на територију централне Србије, Петковић изнео доказе (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV PInk

Konferencija je počela u 17 sati u Vladi Srbije.

- Sazvao sam ovu konferenciju kako bih vam predstavio neoborive i nove dokaze kako Kurti i Svečlja brutalno krše Rezoluciju 1244 i vojno tehnički sporazum. Na snimku koji će uskoro biti prikazan jasno se vidi kako tzv. kosovska policija ponovo ušla na teritoriju centralne Srbije i to 500m od administrativne linije. Oni nemaju šta tu da traže na prostoru centralne Srbije, a ušli su sa svojim službenim vozilom do zuba naoružani - kaže Petković.

- Policijski službenik iz Bujanovca sa kontrolnog punkta Breznica je danas uočilo vozilo tzv. kosovske policije iz pravca Karačeva ka selu Breznici koje je brzo jurilo. To vozilo je jurilo kombi bele boje i sa drumskog puta je skrenulo i otišlo u pravcu sela. Na mestu skretanja policijsko vozilo tzv. kosovske policije "dačia" POLIS 27202 je zastalo i suvozač je izašao i pogledom ispratio kuda je otišao taj kombi. Kada se tzv. kosovska policija zaustavila na tom skretanju, njih je uočila naša policija koji su krenuli u njihovom pravcu kako bi ih zaustavila u nameri da vršljaju po Srbiji. Kada su videli da su uočeni, suvozač koji je izašao se vratio u vozilo i vratili se na teritoriju KiM. 

Petković je zatim upitao šta bi bilo da naši policajci nisu uočili ovo vozilo, jer oni nemaju šta da traže na teritoriji centralne Srbije kao što nisu imali šta da traže ni 14. juna kada su bili i uhapšeni jer su bili zatečeni sa dugim cevima i drugom opremom.

- Vozač tog kombija se samoinicijativno javio u policijsku stanicu i rekao šta se desilo, naveo je da su pripadnici tzv. kosovske policije počeli da ga jure jer je imao bujanovačke tablice bez stikera i to je bio razlog što su se dali u poteru za tim vozilom. Inače to lice živi u Velikom Trnovcu - rekao je Petković.

Petković je pokazao snimak i rekao da su naši forenzičari izašli na lice mesta i da će zvanični izveštaj biti gotov gde će se videti da je tzv. kosovska policija ušla na teritoriju centralne Srbije.

- Recite mi da li je ovo navodno kidnapovanje tzv. kosovskih policajac što je Kurti govorio za one policajce uhapšenih 14. juna. Naravno da nisu, već su oni sami ušli kršeći sporazume. Ovaj snimak ćemo poslati svima iz međunarodne zajednice, da jasno vide da onaj koji jedino provocira jeste Aljbin Kurti. Ovaj snimak to pokazuje, jer su njegovi policajci prekršili sporazum i to su ušli sa policijskim vozilom. To vam samo pokiazuje o kakvim razmerama laži i  propagande se suočavamo kada je reč o Prištini i njihovim namerama da izazivaju srpski narod. Ovaj snimak treba da vidi i Ališa Kerns koja optužuje SPC i govori da švercuje oružje, a jedina istina je da je Kurtijevi ljudi ulaze naoružani. Kada smo još 14. juna rekli da su Kurtijevi policajci ušli na teritoriju centralne Srbije i ponudili da se uradi poligraf kako bi se utvrdilo gde su uhapšeni, evo vam još jednog dokaza gde se vidi da tzv. kosovska policija krši sporazume - kazao je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (153)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić