PREMIJERKA NA SVEČANOM PRIJEMU UOČI POČETKA EU NEDELJE MOGUĆNOSTI "U Beogradu ćete uvek imati pouzdanog i kredibilnog sagovornika"

Novosti onlajn

20. 06. 2023. u 20:39

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je svečanom prijemu uoči početka EU nedelje mogućnosti.

ПРЕМИЈЕРКА НА СВЕЧАНОМ ПРИЈЕМУ УОЧИ ПОЧЕТКА ЕУ НЕДЕЉЕ МОГУЋНОСТИ У Београду ћете увек имати поузданог и кредибилног саговорника

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador EU u Srbiji Emanuel Žiofre i Ana Brnabić svečano su otvorili manifestaciju EU nedelja mogućnosti.

Premijerka Brnabić je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se zadržao na Paliću gde je imao sastanak sa zvaničnicima Mađarske.

- EU je najveći investitor u Srbiji, daleko najveći i najvažniji finansijski donator - istakla je Brnabić.

Ona je dodala da se stavovi Srbije ne razlikuju od stava EU po pitanju sukoba u Ukrajini.

- Zarad mira i stabilnosti u svetu, ovo mora biti princip koji svi moraju poštovati. Tako pristupamo i dijalogu sa Prištinom. Naš prvi prioritet je mir - rekla je premijerka, i dodala da želi da Srbi na Kosmetu žive bez straha od torture i zamolila EU partnere da pokažu da stoje iza principa vladavine prava, te da se nakon više od 10 godina primeni Briselski sporazum i osnuje ZSO.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Mir je najvažnija evropska vrednost i tekovina. U Beogradu ćete uvek imati pouzdanog i kredibilnog sagovornika. Reforme koje preduzimamo su korenite i izmeniće naše društvo bespovratno nabolje. Smatramo da su evropske vrednosti one koje naši građani razumeju i baštine. Ponosni smo na postignute rezultate i zahvalni na pomoći evropskim partnerima. I svakako, bolji smo zajedno. Hvala vam, i srećan vam početak Evropske nedelje mogućnosti - rekla je premijerka Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!