HILJADE SRBA U PROTESTNOJ ŠETNJI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Po kiši i lošem vremenu podržali svoje uhapšene sunarodnike (FOTO)

Novosti Onlajn

16. 06. 2023. u 14:01

UPRKOS kiši i lošem vremenu, više hiljada Srba okupilo se danas u Kosovskoj Mitrovici da u mirnoj protestnoj šetnji podrže svoje uhapšene sunarodnike Miluna Milenkovića Luneta, Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

ХИЉАДЕ СРБА У ПРОТЕСТНОЈ ШЕТЊИ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: По киши и лошем времену подржали своје ухапшене сународнике (ФОТО)

Foto: Novosti

Na čelu kolone i ovoga puta nalaze se deca, sportisti kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica” čiji je Lune trener, noseći ponosno zastavu kluba, a u dugoj koloni su i prijatelji, porodice uhapšenih…

U masi su se mogle videti i parole „Stop teroru nad nevinim Srbima! Sever je bio miran dok Kurtijevi specijalci nisu došli”

Na protestu je poručeno da će nastaviti da se okupljaju jer neće zaboraviti svoje uhapšene sunarodnike.

Goran Kovač, predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije, izjavio je da je današnji protest još masovniji i pozvao na novo okupljanje u ponedeljak. 

- Kao što vidite, ovo je drugi protest, još masovniji nego onaj prvog dana, pozvao sam ove ljude i ovaj narod da dođu u ponedeljak u isto vreme na isto mesto i da još veličanstvenije podržimo našu braću koja nepravedno leže u albanskim kazamatima i da im damo podršku. Oni će to da čuju, oni će to da vide, neko će da im prenese. Dok god su oni tamo i mi ćemo biti ovde i davaćemo im podršku da konačno i oni budu na slobodi i budu ovde sa nama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (71)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić