DRSKOST KOJA NEMA GRANICE: Kurti ne sluša savete međunarodne zajednice - povećava broj svojih specijalaca (VIDEO/FOTO)

D.Z.

13. 06. 2023. u 14:08

NAKON hapšenje Srbina Miluna Luneta Milenkovića u Severnoj Mitrovici, situacija je izuzetno napeta. Na ulicama se nalazi na stotine zabrinutih građana, a na jednoj od slika koja kruži društvenim mrežama vide se pripadnici tzv. kosovske policije kako drže upereno oružje u građane.

ДРСКОСТ КОЈА НЕМА ГРАНИЦЕ: Курти не слуша савете међународне заједнице - повећава број својих специјалаца (ВИДЕО/ФОТО)

D.Z.

Indikativno je da je Aljbin Kurti u hapšenje ovog sportiste krenuo dok su Srbi tražili slobodu za svoje nevino uhapšene sugrađane, o čijoj krivici ne postoje nikakvi dokazi.

Umesto da ih pusti, on kreće u novu odmazdu i hapšenje.

Umesto da Kurti posluša zahteve kompletne međunarodne zajednice da povuče svoje specijalce iz opština na severu, on povećava njihov broj. Jasno je, dakle, da ne želi deeskalaciju, rešenje i mir, već stvara nove tenzije i napetost. 

U ulici koja vodi prema Bošnjačkoj mahali primetan je veći broj policajaca, ali i specijalaca naoružanih dugim cevima, kao i oklopna vozila ROSU.

Nadomak autobuske stanice nalaze se i vozila za razbijanje demonstracija, kao i kod mosta koji vodi ka severnom delu grada, sa magistralnog puta Priština - Leposavić.

Ogorčenje građana je ogromno. Kako komentarišu okupljeni, situacija je potpuno apsurdna, jer ih hapse zato što protestuju zbog napada, a upravo su oni ti koji su napali okupljene Srbe.

D.Z.

Foto: Novosti

 

Na glavnom mostu na Ibru nalaze se italijanski karabinijeri. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)