ALBANAC GA JE UBIO U GRAČANICI SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN: Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića

D. Z.

05. 06. 2023. u 22:22

DANAS je tačno devetnaest godina od kada je ispred kioska brze hrane u centru Gračanice u večernjim časovima ubijen sedamnaestogodišnji Dimitrije Popović, učenik srednje Medicinske škole u Gračanici.

АЛБАНАЦ ГА ЈЕ УБИО У ГРАЧАНИЦИ САМО ЗАТО ШТО ЈЕ СРБИН: Деветнаест година од убиства Димитрија Поповића

foto d.z.

Pomenom na gračaničkom groblju, okupljanjem rođaka i prijatelja kod spomen obeležja u centru Gračanice i poetskim časom žitelji Gračanice prisetili su se ovog dečaka koji je ubijen samo zato što je Srbin.

Ovaj mladić koji je prema rečima njegove majke Jorgovanke želeo da postane lekar ubijen je dok je čekao u red ispred kioska u centru Gračanice da kupi sendvič.

Na njega je iz vozila u pokretu više citaca ispalio tada maloletni Albanac iz Prištine Albert Krasnići a smrtonosnu ranu zadao mu je hicem u predelu vrata.

I dok Gračanica oplakuje svog Dimitrija, mladića koji je bio sin, brat, drug, učenik, komšija i rođak i to prema svedočenju meštana ljubazan i dobar prema svima, njegovog ubicu Aljberta Krasnićija koji je prvobitno osuđen na devet godina zatvora u kojem je proveo tek nekoliko godina, pre dve godine , krajem januara 2021. godine ubio je rođeni otac.

Njemu je otac, prema tadašnjim saznanjima "Novosti", presudio jer je tukao sopstvenu trudnu ženu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JA SAM MOMČE SA KOSOVA Milan Vasić stigao na KiM - podelio slike: Ovo je moja duša (FOTO)