"UHAPŠENI DOK SU MIRNO PROTESTOVALI": Advokat o novim dokazima koji pokazuju da Obrenović i Petrović nisu učestvovali u neredima (VIDEO)

Novosti online

02. 06. 2023. u 11:53

ADVOKAT Predrag Miljković, branilac Dušana Obrenovića, reagovao je nakon što su se u javnosti pojavili novi dokazi koji pokazuju da su Radoš Petrović i njegov klijent Obrenović uhapšeni pre izbijanja sukoba u Zvečanu.

УХАПШЕНИ ДОК СУ МИРНО ПРОТЕСТОВАЛИ: Адвокат о новим доказима који показују да Обреновић и Петровић нису учествовали у нередима (ВИДЕО)

Foto: Radio KiM

Naime, ekipa Radija KiM snimila je u ponedeljak, 29. maja, u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.

Advokat Miljković istakao je da je ovaj materijal od neprocenjivog značaja.

- Sa njih se najbolje vidi tačan momenat njihovog lišavanja slobode. I Dušan Obrenović i Radoš Petrović su lišeni slobode od strane KFOR-a, sa zemlje između 15.30 i 16 časova i svi smo to videli, a ne kako se to navodi od strane policije u 23.30 - pojašnjava advokat.

Dodaje i to da su oni bili uhapšeni dok su mirno protestovali i sedeli na zemlji.

Kako kaže, posetio je Dušana Obrenovića koji je sada psihički stabilnije, ali je uplašen.

- Brinem se za njegovu bezbednost, zahtevao sam njegov transfer u zatvor u Mitrovici. Plašim se da su se tenzije prenele na zatvorsku populaciju u Gnjilanu i vrlo lako može doći do problema - zaključio je Miljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (43)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda