SA SRPSKOM ZASTAVOM I ŠAJKAČOM: Lekari KBC Kosovska Mitrovica došli da podrže mirni protest u Zvečanu (FOTO)

Novosti online

31. 05. 2023. u 10:36

PODRŠKU Srbima okupljenim u opštini Zvečan došli su da pruže i zaposleni iz KBC Kosovska Mitrovica.

СА СРПСКОМ ЗАСТАВОМ И ШАЈКАЧОМ: Лекари КБЦ Косовска Митровица дошли да подрже мирни протест у Звечану (ФОТО)

FOTO: Novosti

Naime, lekari ove ustanove došli su na sever Kosova i Metohije, kako bi podržali srpski narod u istrajnoj borbi protiv okupatorskog režima Aljbina Kurtija.

FOTO: Novosti

Celo vreme ori se pesma "Izađi, mala" koja je postala i svojevrsna himna protesta. Njena simbolika je u tome što je upućena Kurtijevim gradonačelnicima koji su na nasilan način i uz duge cevi "zaposeli" opštine na severu KiM.

Na fotogafijama se može videti lekarka koja ponosno nosi srpsku šajkaču.

Podsećamo, juče je bivši predsednik Skupštine opštine Zvečan pozvao građane da se okupe u najmasovnijem protestu do sada i izjavio da će se građani okupljati sve dok se njihovi zahtevi ne ispune.

FOTO: Novosti

Sa narodom u Zvečanu su i predstavnici Srpske liste, kao i rektor prištinskog univerziteta.

BONUS VIDEO: „SRBIJA, SRBIJA“ ORI SE ZVEČANOM: Građani se okupili na mirnom protestu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (93)