RTS: SAD zabranile posete zvaničnika iz Prištine

Novosti online

30. 05. 2023. u 18:07

KAKO nezvanično saznaje RTS, SAD su zabranile sastanke i posete prištinskih zvaničnika Americi.

РТС: САД забраниле посете званичника из Приштине

Foto AP

Američki predstavnik u Prištini Džefri Hovenijer ranije je izjavio da SAD imaju dva zahteva od Prištine - da ne insistira da gradonačelnici rade iz opštinskih zgrada i da se policajci povuku iz tri zgrade opštine na severu.

- Moram da kažem da u ovom trenutku SAD nemaju mnogo entuzijazma da reaguju na neke interese (tzv.) Kosova, poput angažovanja sa nepriznatim zemljama, ili aktivnog rada na unapređenju (tzv.) Kosova na evroatlantskom putu. Veoma nam je žao što je situacija došla do ovoga, ali moram da budem iskren, takva je situacija. Nadamo se da će Kurti poslušati naš savet i odmah preduzeti korake za smanjenje tenzija na severu - rekao je Hovenijer.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (18)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada