"ZA KURTIJA JE LIČNA UVREDA SVE ŠTO JE SRPSKO": Petković reagovao na sramno paljenje trobojke i skrnavljenje Đokovićevog murala na KiM

Novosti online

30. 05. 2023. u 09:33

PETAR Petković, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, oglasio se putem Tviter naloga o sramnim događajima koji su se desili protekle noći - paljenje srpske zastave u Gračanici i uništavanje murala Novaku Đokoviću u Orahovcu.

ЗА КУРТИЈА ЈЕ ЛИЧНА УВРЕДА СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО: Петковић реаговао на срамно паљење тробојке и скрнављење Ђоковићевог мурала на КиМ

foto Kancelarija za KiM

- Noćas je albanski ekstremista u Gračanici zapalio srpsku trobojku u svom suludom mrziteljskom piru, inspirisan napadom Kurtijevih terorista na severu KiM na goloruki srpski narod. Srbi su zastavu odmah zamenili novom, jer nikada mržnja neće biti jača - napisao je Petković.

Potom se osvrnuo i na terorističke simbole koji su osvanuli u Orahovcu.

Tokom noći uništen je mural Novaka Đokovića u Orahovcu i ispisane su poruke terorističke UČK. Ekstremisti udaraju tamo gde su Srbi najizolovaniji i najranjiviji. To je slika i prilika Kurtijeve ekstremističke politike na KiM - kaže Petković.

Za kraj je poručio da je za Kurtija lična uvreda sve što je srpsko.

- Oni koji inspirišu šovinizam moraju biti najhitnije obuzdani, jer Kurtiju Srbi nisu politički problem, oni su mu problem samim tim što postoje. Za Kurtija je lična uvreda sve što je srpsko, jer njegov glavni pokretač je duboka i iracionalna mržnja - poručio je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna