NOVA PROVOKACIJA KURTIJA: Zakletva na kuli ubice Srba

S.S.R.

24. 05. 2023. u 14:26

ILIR Peci, novoizabrani predsednik opštine Zvečan na nelegalnim izborima koje su Srbi bojkotovali, položiće sutra zakletvu kao gradonačelnik na Kuli Ise Boljetinija (Isa Boljetinac na srpskom), u selu Boljetini.

НОВА ПРОВОКАЦИЈА КУРТИЈА: Заклетва на кули убице Срба

vikipedija

Ovo je još jedna provokacija predsednika privremenih institucija na KiM Aljbina Kurtija, s obzirom na to da je Isa Boljetinac simbol nacionaliste, da se borio protiv Srba, da je i leto 1901. godine učestvovao u zločinu nad Srbima u Ibarskom Kolašinu tokom kojeg je došlo do masakara, silovanja, pljački i iseljavanja Srba.

Nakon ovog događaja došlo je do otvaranja ruskog konzulata u Mitrovici, ali je Boljetinac zapretio da će zapaliti sve srpske kuće koje budu sarađivale sa diplomatama iz Rusije. Za konzula je postavljen Grigorije Ščerbina, na kojeg je 1903. godine izvršen atentat, a sumnja se da ga je organizovao upravo Boljetinac.

Boljetinac je 2015. po drugi put sahranjen u dvorištu svoje kuće, a troškove je platila Vlada tzv. Kosova nazivajući ga herojem.

Inače, premijer privremenih institucija na KiM rekao je da će Peci, kao i još dvojica gradonačenika Izmir Zećiri (Zubin Potok) i Lulzim Ćetemi (Leposavić) položiti zakletve u javnim objektima opština, a ne u skupštinskim salama.

- Polaganje zakletve novih gradonačelnika je normalan proces koji dolazi nakon demokratski izbora, koji ima za cilj povratak u normalu i pružanje usluga svim građanima - tvrdi Kurti.

- Prošlog petka zakletvu je položio novi gradonačelnik Severne Mitrovice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu