OVO JE OKUPACIJA SEVERA KOSMETA: Kurtiju dajemo rok do 1. juna - Simić se hitno obratio (VIDEO)

D. Z.

19. 05. 2023. u 12:27

NA konferenciji za novinare u sedištu Srpske liste u Severnoj Mitrovici, potpredsednik liste Igor Simić rekao je da je danas počela okupacija severa Kosova i da je zahvaljujući upravo Srpskoj listi danas sačuvan mir, jer su na sve načine pokušavali da zadrže narod koji je ogorčen s pravom, jer su Srbima sva moguća prava uskraćena.

ОВО ЈЕ ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСМЕТА: Куртију дајемо рок до 1. јуна - Симић се хитно обратио (ВИДЕО)

Foto: D. Zečević

Simić je rekao da daju rok do 1. juna da prestane represija Aljbina Kurtija, a da će u slučaju da se to ne desi srpski narod odgovoriti svim mogućim sredstvima.

Konferenciju Srpske liste pratio je veliki broj albanskih novinara koji su pokušavali da isprovociraju Simića, a na jedno od pitanja "i šta ćete sad", Simić je odgovorio "da sačuvamo mir".

Na pitanje novinara da li očekuje upade i u ostale opštine na severu rekao je da nije isključeno, ali da je Srpska lista zahvaljujući politici Aleksandra Vučića sve vreme nastojala da sačuva mir.

Inače, Simić je rekao da je danas "veliki broj pripadnika tzv. kosovske policije i u uniformama i u civilu poslat na sever s namerom da ga okupira".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (78)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba