AMERIČKI POLITIKOLOG O VUČIĆEVIM MERAMA: Predsednik najavio - Razoružaćemo Srbiju

Novosti online

05. 05. 2023. u 17:11

IJAN Bremer, uticajni američki politikolog napisao na Tviteru povodom novih mera koje je najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić da kada se dese ovakve tragedije, vlast u Srbiji nije samo u mislima i molitvi zajedno sa građanima, već da nešto konkretno preduzmima i radi.

АМЕРИЧКИ ПОЛИТИКОЛОГ О ВУЧИЋЕВИМ МЕРАМА: Председник најавио - Разоружаћемо Србију

Foto: Tanjug

- Svi koji imaju oružje, a radi se oko 400.000 lica bez lovačkog naoružanja, proći će reviziju i ostaće oko 30 do 40 hiljada ljudi. Razoružaćemo Srbiju, a kazne će biti drastične. Pa da vidimo kako ćete da nabavite oružje. Ni to neće biti dovoljno, pa i za to malo oružja što ostane, biće predviđene šestomesečne provere lica, sa lekarskim, psihijatrijskim i drugim pregledima, i kada nadležne službe kažu, obavezan test na psihoaktivne supstance, najavljen samo 48 sati ranije - najavio je danas Vučić. 


- Ne samo misli i molitve u Srbiji - napisao je Bremer na Tviteru uz vest o najavi o razoružavanju.

On je to napisao nakon što je U. B. (2002) uhapšen zbog sumnje da je u pucnjavi kod Mladenovca usmrtio osam i ranio 14 osoba.

Prethodno je u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, 13-godišnji K. K. usmrtio osam učenika i radnika obezbeđenja, a ranio šestoro dece i jednu nastavnicu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)