UNAPREĐENJE EKONOMSKE SARADNJE: Brnabićeva sa Đang Sung-Minom

Tanjug

28. 04. 2023. u 13:57

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa specijalnim izaslanikom predsednika Republike Koreje Đang Sung-Minom i tom prilikom istakla da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski, kao i da ima prostora za unapređenje političke i ekonomske saradnje.

УНАПРЕЂЕЊЕ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ: Брнабићева са Ђанг Сунг-Мином

Foto: Peđa Vučković

Premijerka je tom prilikom istakla posebno zadovoljstvo završetkom pregovora dve strane o Sporazumu o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, navodi se u saopštenju vlade.

Brnabićeva je naglasila da sa Republikom Korejom postoji veliki potencijal za saradnju u oblastima digitalizacije, informacionih tehnologija, biotehnologija, veštačke inteligencije i kreativne industrije.

Ona je naglasila da je Srbija zainteresovana za privlačenje novih korejskih investicija u Srbiju i podvukla da je naša zemlja postala posebno atraktivna destinacija za razvoj automobilske industrije.

Brnabićeva je poručila da je saradnja sa Republikom Korejom u oblasti e-uprave jedan od najrazvijenijih segmenata bilateralne saradnje i izrazila nadu da će ta zemlja nastaviti da prenosi znanja i iskustva, imajući u vidu da je e-uprava jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Savetnik i specijalni izaslanik predsednika Republike Koreje za EKSPO 2030 Đang Sung-Min naglasio je da ima puno prostora za jačanje ekonomske saradnje sa Srbijom i ocenio da je važno razmenjivati znanja sa zemljama koje su prosperitetne, ocenivši da je Srbija ostvarila značajan napredak poslednjih godina u oblati ekonomije, nauke i privrednog rasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati