BURA U GRČKIM MEDIJIMA: Brnabić otkazala posetu zbog stava te zemlje o tzv. Kosovu u Savetu Evrope

Novosti online

25. 04. 2023. u 17:30

U GRČKIM medijima pojavila se informacija o tome da je premijerka Srbije Ana Brnabić otkazala posetu toj zemlji i učešće na Delfi forumu koji se održava u petak zbog toga što je Grčka bila uzdržana tokom glasanja u Savetu Evrope o kandidaturi tzv. Kosova za prijem u članstvo ove međunarodne organizacije.

БУРА У ГРЧКИМ МЕДИЈИМА: Брнабић отказала посету због става те земље о тзв. Косову у Савету Европе

Brnabićeva iznela precizne podatke, Foto Tanjug

Inače, informacija o postupku Grčke u SE uzburkala je tamošnju javnost i tim povodom reagovao je profesor Jorgos Katrugalos, ministar inostranih poslova Grčke u senci i bivši šef diplomatije u poslednjoj vladi Aleksisa Ciprasa.

- Naša zemlja uvek mora da promoviše mir i stabilnost na Balkanu, podržavajući obostrano prihvatljive korake i rešenja. Ovom cilju ne doprinosi odluka vlade da se u glasanju za prijem Kosova u Savet Evrope diferencira od drugih zemalja EU koje ne priznaju Kosovo, poput Španije, Rumunije i posebno Kipra, koje su glasale protiv. O ovom stavu nije se razgovaralo sa političkim snagama, iako se njime, bez objašnjenja, menja čvrst grčki stav. Istovremeno, to slabi ulogu posrednika koju bi Grčka trebala da ima u regionu - napisao je on na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)