LAŽNA DRŽAVA HOĆE DA BUDE DOMAĆIN SPORTISTIMA: Traže organizaciju "Mediteranskih igara"

S.S.R.

04. 04. 2023. u 13:13

MEĐUNARODNI olimpijski komitet Mediteranskih igara potvrdio je kandidaturu Olimpijskog komiteta tzv. Kosova za Mediteranske igre 2030. godine, preneli su albanski mediji.

ЛАЖНА ДРЖАВА ХОЋЕ ДА БУДЕ ДОМАЋИН СПОРТИСТИМА: Траже организацију Медитеранских игара

Foto: Printscreen/Jutjub/ABC njuz

- Olimpijski komitet Kosova pokazao je interesovanje za organizovanje Mediteranskih igara 2030. godine u Prištini. Portugalski olimpijski komitet izrazio je interesovanje za organizaciju Mediteranskih igara na plaži 2027. godine u gradu Portimao. Dva olimpijska komiteta moraju dostaviti dosije kandidature do kraja juna, dok će Komisija za ocenjivanje Međunarodni komitet Mediteranskih igara imati inspekcijske posete - navodi se u saopštenju MOK, a konačna odluka biće 8. septembra u Grčkoj.

Međunarodni komitet Mediteranskih igara od kojih neke ne priznaju tzv. Kosovo čini 26 država, pa će se videti da li će to biti brana za dobijanje prava na organizovanje takmičenja.

Države koje ne priznaju tzv. Kosovo ne dozvoljavaju da sportisti ističu obeležja, već su predstavljeni samo imenom i prezimenom.       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu