ŠAMAR KFORA LAŽNOJ DRŽAVI: NATO se oglasio o zabrani tzv. KBS - Ništa se nije promenilo

Novosti online

30. 03. 2023. u 22:29

NOVA "strategiju odbrane" odmetničkih vlasti u Prištini se navodi da će stvoriti jedinstveni lanac komandovanja tzv. KBS-om na celoj teritoriji Kosova i Metohije, uključujući i sever, ali je Kohi u NATO-u rečeno da je za dolazak tzv. KBS-a na sever i dalje neophodna prethodna saglasnost komandanta Kfora.

ШАМАР КФОРА ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: НАТО се огласио о забрани тзв. КБС - Ништа се није променило

Foto: Printskrin

Odmetničke vlasti u Prištini su izrazile nameru da prošire KBS na celu teritoriju Kosova i Metohije, ali ovome nije prethodio zahtev za izmenu sadašnjeg sporazuma sa NATO-om, po kome tzv. KBS mogu da dođu na sever samo uz posebnu dozvolu Kfora.

NATO je u pisanom odgovoru Kohi potvrdio da se ništa nije promenilo u odnosu na zabranu tzv. KBS-u.

- Nije došlo do promene stava snaga misije predvođenih NATO-om, Kfora, koji trenutno imaj oko 3.700 vojnika na terenu. Za postavljanje (tzv.) KBS-a na sever Kosova (i Metohije) potrebna je prethodna saglasnost Kfora. Kfor u poslednje vreme u vezi s tim nije dobio nikakav zahtev - stoji u odgovoru NATO-a.

BONUS VIDEO: Priština uporno ignoriše zahteve da istraži masovne grobnice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (2)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!