BORELJ NAKON SASTANKA U OHRIDU: Odmah se ide u proces za formiranje ZSO

Novosti online

18. 03. 2023. u 23:36

ŽOZEP Borelj, visoki predstavnik Evropske unije, rekao je da su Beograd i Priština postigli dogovor o primeni evropskog predloga za normalizaciju odnosa.

БОРЕЉ НАКОН САСТАНКА У ОХРИДУ: Одмах се иде у процес за формирање ЗСО

Predsedništvo

Naime, on je kazao da su se Beograd i Proština dogovorili o aneksu sporvođenja sporazuma na putu normalizacije odnosa dve strane. On je posle sastanka u Ohridu rekao da su se dogovorili da poštuju sve tačke i da će ih sve sprovesti.

Pomenuo je i član 7 o kome se mnogo raspravljalo po pitanju „Samoupravljanja srpske zajednice na Kosovu“.

- Za član 7 – Kosovo je pristalo da počne odmah, a kada kažem odmah, mislim odmah, pregovori za uspostavljanje aranžmana i priprema za obezbeđivanje istinskog nivoa samoupravljanja srpske zajednice - rekao je Borej.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je izjavio posle sastanka u Ohridu, da je nekakav dogovor postignut, da je dogovoreno nekoliko tačaka koje će postati sastavni deo pregovaračkog okvira i jedne i druge strane.

Pod odmah je navedeno da se ide u proces formiranja ZSO, rekao je. Rekao je da će građinima sutra (u nedelju) predstaviti tačke, a od ponedeljka će primati na konsultacije predstavnike parlamentarnih grupa „pa da se dogovorimo da li idemo sa nekim opštim aktom u parlament ili ne“. U mesecima pred nama je ozbiljan posao, rekao je Vučić, koji je istakao da će evropski put Srbije zavisiti od implementacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

NEOBIČNA POSLEDNJA ŽELJA LANETA GUTOVIĆA: Porodica je morala da sprovede, mnogi su se čudili