SVEČLJA GA PROGLASIO KRIVIM I PRE SUĐENJA: Hapšenje Arsića pokazuje da za Srbe na KiM nema ni prava ni pravde

Novosti online

08. 03. 2023. u 09:28

HAPŠENjE Zlatka Arsića, oca troje dece iz sela Ajnovce u Kosovskoj Kamenici, novi je vid pritiska i maltretiranja kojem su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra, kojima Priština presuđuje u javnosti i pre završetka samog sudskog procesa, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

СВЕЧЉА ГА ПРОГЛАСИО КРИВИМ И ПРЕ СУЂЕЊА: Хапшење Арсића показује да за Србе на КиМ нема ни права ни правде

Foto: Profimedia/Fejsbuk

Kancelarija je Arsiću odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć, a predsednica privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić jutros je obišla porodicu uhapšenog i ponudila im svu pomoć i podršku.

- Arsić je pripadnik policije tzv. Kosova i postavlja se logično pitanje kako je prošao sve neophodne provere i testove za rad u ovom organu, a sada je naprasno optužen za navodni ratni zločin? To otvara opravdanu sumnju da su motivi Arsićevog hapšenja posve drugačije prirode, a tome u prilog ide i sinoćnje saopštenje Dželjalja Svečlje koji je Arsića proglasio krivim i pre suđenja i odluke suda - navedeno je u saopštenju.

To, kako je saopšteno, jasno govori da za Srbe na KiM nema ni prava ni pravde, da im se presude po političkom i etničkom ključu izriču u javnosti, čime se krši pretpostavka nevinosti i uskraćuje pravo na pravično suđenje.

O svemu ovome Kancelarija će obavestiti i međunarodne institucije koje deluju na prostoru KiM, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću priznati tzv. Kosovo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ DIGAO RUKE OD TENISA, SVI SU ZAPLAKALI, A ONDA... Ovaj detalj je promenio istoriju sporta