KONFERENCIJA U STOKHOLMU: Glavna tema bezbednost Evrope

S.S.R.

03. 03. 2023. u 11:38

Predsednik Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović i njegov zamenik Aleksandar Marković učestvovali su na Interparlamentarnoj konferenciji o Zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici i Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici Evropske unije, koju je organizovao Parlament Švedske, a u okviru švedskog predsedavanja Savetom Evropske unije, u Stokholmu, 2. i 3. marta 2023. godine.

КОНФЕРЕНЦИЈА У СТОКХОЛМУ: Главна тема безбедност Европе

Foto AP

Konferenciju je otvorio dr Andreas Noland, predsednik Parlamenta Švedske, dok je ispred Evropskog parlamenta učesnike pozdravio Dejvid Mekalister, predsednik Odbora za spoljne poslove. Glavne teme Konferencije su bile ruska agresija na Ukrajinu, prioriteti spoljne i bezbednosne politike Evropske unije, strateški kompas Evropske unije za bezbednost i odbranu i Artik.

Tokom zasedanja, delegacija je imala bilateralne sastanke sa delegacijama Švedske, Španije, Belgije, Poljske, Mađarske, Turske, Ukrajine, Crne Gore, Rumunije i Evropskog parlamenta. Na sastancima se razgovaralo o unapređenju bilateralne i parlamentarne saradnje, procesu evropskih integracija Srbije, dijalogu između Beograda i Prištine, reformama i demokratskom razvoju Srbije i aktuelnoj situaciji u Evropi tokom ukrajinske krize.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!