SMANJENA IM KAZNA ZA TRI MESECA: Proces protiv Gucatija i Haradinaja

S. J. M.

03. 02. 2023. u 06:15

ŽALBENO veće Specijalizovanog suda Kosova pravosnažno je juče osudilo predsednika Udruženja veterana OVK Hisnija Gucatija i njegovog zamenika Nasima Haradinaja, jer su obelodanili tajnu dokumentaciju specijalizovanog tužilaštva iz istrage o zločinima pripadnika OVK krajem devedesetih.

СМАЊЕНА ИМ КАЗНА ЗА ТРИ МЕСЕЦА: Процес против Гуцатија и Харадинаја

Foto printskrin Suda/D. Milovanović

Proglasilo ih je krivim, ali im je kaznu zatvora od četiri i po godine smanjilo za tri meseca i osudilo ih na četiri godine i tri meseca zatvora.

Gucati i Haradinaj ostaju u pritvoru dok se ne završe pripreme za njihovo prebacivanje u zemlje gde će izdržavati kazne.

Žalbeno veće odbilo je skoro sve njihove žalbe i osudilo ih je za ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti, zastrašivanje svedoka, otkrivanje identiteta svedoka i za obelodanjivanje poverljive dokumentacije. Oslobođeni su po tački 2, koja se na neki način poklapa sa tačkom 1 za ometanje u radu službenih lica. Ova pravosnažna presuda je doneta većinom glasova tročlanog veća, uz izdvajanje mišljenja sudije Kai Ambosa, koji bi ih oslobodio za to ometanje u radu i osudio na četiri godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna