VUČIĆ O KURTIJEVIH "ŠEST USLOVA ZA ZSO": Bajke, neće to da formira

Novosti online

02. 02. 2023. u 14:15

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić, u današnjem obraćanju u Skupštini Srbije, rekao je da je javnost obmanuta.

ВУЧИЋ О КУРТИЈЕВИХ ШЕСТ УСЛОВА ЗА ЗСО: Бајке, неће то да формира

Foto: AP

- Vidite kako su lagali u mojim citatima, nekako uvek zaborave da pročitaju rečenicu koja je i tog dana izrečena. Upravo za tu jednu, najvažniju stvar za koju sam rekao da su jasne rezerve i neslaganja oko te jedne stvari, a najvažnije. To preskoče. Pa onda dodaju, kojim mi priznajemo lažnu državu "Kosovo". Ja tu rečenicu nikada nisam izgovorio. Obmanuli ste i slagali javnost - kazao je predsednik.

- Izmislili ste sve, uzeli ste iz konteksta jednu rečenicu, a drugu i treću niste pročitali. Ja sam to danas sve rekao - naveo je Vučić.

- Nijedno slovo, nijednu reč nisam krio od naroda - istakao je on i dodao:

- Zamislite da smo njih poslušali i svoju zemlju uništili na taj način. Kurti danas kaže imamo 6 uslova za ZSO - naravno nemoguće, bajke. Neće to da formira. A oni pre nego što je Kurti odbio sve, oni bi Srbiju proglasili krivom. To je ta pogubna i nakaradna i antisrpska politika koju vodite sve vreme. Ja nemam problem sa "Kosovo je Srbije", jer u moje vreme nije spaljeno 35 crkava. Nego su neki ljudi ćutali i ništa ne preduzimali. Vi mislite da ste osramotili ovaj parlament i nekog od nas, osramotili ste sebe, pokazali da ste najobičniji divljaci, pokazali ste ko ste i šta ste, divljaci koji se iživljavaju na drvetu koje ne može da uzvrati jer time dokazujete ljubav prema Kosovu, to je vaša najhrabrija odluka. Nisam za potpisivanje, ne potpisujem ništa, niko vam nije doneo ništa da potpišete, glasate o izveštaju, šta vam je sve ovo bilo potrebno, što ste ovo pravili - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (64)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!