BRNABIĆEVA RAZGOVARALA SA DISEJOM: "Značajne mogućnosti za saradnju sa Republikom Togo"

Tanjug

16. 01. 2023. u 15:17

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova, regionalnih integracija i dijaspore Republike Togo Roberom Disejom i ocenila da postoje značajne mogućnosti za saradnju u oblastima ekonomije, trgovine, prosvete, kulture, sporta i informacionih tehnologija.

БРНАБИЋЕВА РАЗГОВАРАЛА СА ДИСЕЈОМ: Значајне могућности за сарадњу са Републиком Того

Foto: Tanjug

Ona je ukazala da Srbija svoja bogata iskustva može da prenese Republici Togo posebno u oblasti održive poljoprivrede i digitalizacije, a razgovarano je i o unapređenju saradnje u oblasti digitalizacije, nauke i napredne tehnologije, saopšteno je iz Vlade.

Premijerka je zahvalila sagovorniku na principijelnom stavu njegove zemlje kada je reč o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Disej je naglasio da dve zemlje imaju odlične odnose, bez otvorenih političkih pitanja, ukazavši da je saradnja Srbije i Togoa tradicionalno dobra i prijateljska i da želi da i druge afričke zemlje krenu tim putem.

Ministar je ocenio i da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje i poručio da je ta zemlja pouzdan kako ekonomski, tako i politički partner Srbiji na afričkom kontinentu i pozvao investitore iz naše zemlje da ulažu u Togou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili