PROLIVANJE PATOLOGIJE NASLEDNIKA ENVER HODŽE: Kurti je personifikacija brutalnog despotizma i šovinizma

Novosti online

14. 01. 2023. u 13:19

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da Aljbin Kurti uporno nastoji da se predstavi kao zaštitnik zapadnih vrednosti i da svoj "nasilnički karakter i politiku pred stranom javnošću kamuflira geopolitičkim frazama, iako je upravo on nesumnjivo najveći i najopasniji neprijatelj vrednosti slobode i ljudskih prava u regionu".

ПРОЛИВАЊЕ ПАТОЛОГИЈЕ НАСЛЕДНИКА ЕНВЕР ХОЏЕ: Курти је персонификација бруталног деспотизма и шовинизма

Foto: Profimedia

- Prava i jedina istina je da je Kurti personifikacija brutalnog despotizma i šovinizma, i kao takav je najveća pretnja uspostavljanju evropskih vrednosti i stvaranju zone mira i saradnje na zapadnom Balkanu - saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Kako navode, Kurtijev šovinizam i ideologija mržnje nisu ničim izazvani i nisu reakcija ni na kakvu pretnju, već su anahroni produkt mračne ideje Prizrenske lige koji je potpuno stran savremenom evropskom poimanju društva.

- Od Kurtija se ne traži ništa drugo nego da Srbima na Kosovu i Metohiji, kao najugroženijoj nacionalnoj zajednici u Evropi i šire, omogući da postoje i da imaju individulna i kolektivna prava kakva su u savremenim demokratijama podrazumevana vrednost. Zapadni mediji bi, umesto što mu daju prostor za prolivanje patologije i zagađivanje javnog prostora, konačno trebalo da se zapitaju kakve to vrednosti brane kada prave pozitivan publicitet jednoj takvoj opasnoj individui poput Kurtija - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO - VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNjI BRZE PRUGE: Od Beograda do Subotice uskoro sa sat vremena i pet minuta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna