KRISTOFER HIL O SKANDALOZNOJ KURTIJEVOJ ODLUCI: Važno za Srbe da vide patrijarha, jasna poruka Prištini - "Nadam se da se neće ponoviti"

Novosti online

27. 12. 2022. u 18:52

POVODOM zabrane patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo i Metohiju i otputuje za Pećku patrijaršiju, oglasio se ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, koji je rekao "da je važno za srpsku zajednicu da može da vidi patrijarha, te da se nada se ovakve situacije neće ponavljati".

КРИСТОФЕР ХИЛ О СКАНДАЛОЗНОЈ КУРТИЈЕВОЈ ОДЛУЦИ: Важно за Србе да виде патријарха, јасна порука Приштини - Надам се да се неће поновити

Kristofer Hil, Foto AP

- Pre svega, mislim da je važno za srpsku zajednicu da može da vidi patrijarha. Mislim da je to nešto osnovno – za religijske slobode tamo. Mislim da nećete naći nikoga u međunarodnoj zajednici ko se protivi njegovog pravu da uđe na Kosovo i da se sastane sa vernicima. To je naš stav i nadam se da se ovo neće ponoviti - rekao je ambasador Hil za beogradske medije.

Govoreći o zabrani patrijarhu da poseti Kosovo i Metohiju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da ova odluka "najbolje govori o onima koji su to organizovali".

- To je samo delimično prištinski režim, jer dovoljno je da pogledate saopštenja onih koji su govorili da će oštro osuditi takve postupke. U stvari, mi Srbi smo krivi jer imamo SPC i što je patrijarh poželeo da ode u Pećku Patrijaršiju. Tačno da patrijarh nije pored mene rekao bih da je to njihova najveća sramota. Oni ne mogu patrijarha da otmu iz srca i duše srpskog naroda - istakao je on.

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer nije se do sada oglašavao povodom zabrane patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO: SKANDAL - Kosovska policija na Merdaru zabranila ulazak na Kosovo patrijarhu Porfiriju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista