OVO JE NAJVEĆA SRAMOTA KOJU SU SEBI PRIUŠTILI Vučić o tome ko je izveo zabranu ulaska patrijarhu Porfiriju na KiM

Novosti online

27. 12. 2022. u 13:37

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da jučerašnja zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju patrijarhu SPC Porfiriju najbolje govori o onima koji su to organizovali, ističući da je to samo delimično prištinski režim, a drugim delom međunarodna zajednica.

ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА СРАМОТА КОЈУ СУ СЕБИ ПРИУШТИЛИ Вучић о томе ко је извео забрану уласка патријарху Порфирију на КиМ

Printscreen/Pink

Vučić je, nakon sastanka sa patrijarhom SPC Porfirijem u Patrijaršiji, kazao da je patrijarha tokom sinoćnjeg razgovora, kao i današnjeg, upoznao sa sveokupnom situacijom iz različitih uglova - političkih, ali i bezbednosnih.

"Jučerašnja zabrana ulaska na KiM koju su prištinske vlasti izvele patrijarhiju srpske crkve i onemogućavanje da ode u našu svetinju čini mi se da najbolje govori o onima koji su to organizovali, a to je samo delimično prištinski režim, jer je bilo dovoljno samo da pogledate saopštenja onih koji su nas ceo dan uveravali da će oštro reagovati", kazao je Vučić. Dodaje da smo iz tih saopštenja mogli da shvatimo da su Srbi krivi što imaju Srpsku pravoslavnu crkvu i što je patrijarh poželeo da ode u svetinju.

"To je jedna od najvećih sramota koju se sebi mogli da priušte, nije naša, to je njihova sramota", kazao je Vučić i dodao da šta god da rade ne mogu ni patrijarha, ni SPC da otmu iz duše, iz srca srpskog naroda na KiM.

"Ali, taj događaj je važan da vidimo kakav je odnos onih koji odlučuju, prvenstveno, sa zapada prema našem narodu i našoj zemlji", kazao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)