OPASNA ESKALACIJA: Marko Đurić o zabrani Prištine da patrijarh Porfirije poseti Kosovo i Metohiju - Kurtijeva klika traži sukob

Novosti online

26. 12. 2022. u 16:12

KRŠENjE osnovnih ljudskih i verskih prava jednog od lidera globalnog hrišćanstva dodatno će dodatno rasplamsati tenzije koje stvara Kurtijev režim, izjavio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić nakon što je patrijarh Porfirije vraćen sa Merdara i nije mu dozvoljeno da nastavi put prema Pećkoj patrijaršiji.

ОПАСНА ЕСКАЛАЦИЈА: Марко Ђурић о забрани Приштине да патријарх Порфирије посети Косово и Метохију - Куртијева клика тражи сукоб

Foto: Tanjug

Đurić je na Tviteru naveo da je ovo kršenje osnovnih ljudskih i verskih prava.

- Opasna eskalacija - otvoreni progon njegove svetosti patrijarha Srpske pravoslavne crkve od strane kosovskih vlasti. Kosovska policija je upravo sprečila njegovu svetost patrijarha da uđe na Kosovo na prelazu Merdare. Kršenje osnovnih ljudskih i verskih prava jednog od lidera globalnog hrišćanstva dodatno će dodatno rasplamsati tenzije koje stvara Kurtijev režim. Čak je i čovek mira, kao što je poglavar Srpske crkve, sada postao žrtva Kurtijeve klike koja traži sukob - napisao je Đurić.

BONUS VIDEO: Rafalnom paljbom po srpskoj barikadi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

Novak Đoković dokazao je svima više puta da je najbolji teniser svih vremena. Dok pojedinci pokušavaju sve to da umanje i da ubace i Rodžera Federera u tu trku, srpski as nastavlja da dominira. Sada je jedan podatak pokazao koliko je on ispred svih, a to se nikako neće dopasti Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

04. 10. 2023. u 08:51

Komentari (0)

FIFA PUŠTA RUSE DA IGRAJU! ALI, TU JE NOVI USLOV: Ekipa ne može da se zove reprezentacija Rusije već ovako!