KURTI POSTAVIO ULTIMATUM PATRIJARHU ZA ULAZAK NA KIM: Traži da Porfirije osudi barikade pa da ga pusti na Kosovo (FOTO)

Novosti Onlajn

26. 12. 2022. u 12:06

VLADA tzv. Kosova poslala je juče mejl preko svog oficira za vezu iz Prištine kojim odbija posetu patrijarha Porfirija i postavlja pred poglavara SPC tri uslova kako bi mu poseta bila odobrena.

КУРТИ ПОСТАВИО УЛТИМАТУМ ПАТРИЈАРХУ ЗА УЛАЗАК НА КИМ: Тражи да Порфирије осуди барикаде па да га пусти на Косово (ФОТО)

Foto: Tanjug/TV Hram

Kako se navodi u dopisu, glavni uslov koji je stavljen pred patrijarha je da javno osudi barikade na severu Kosova i "kriminalne strukture na severu".

- U vezi sa zahtevom za posetu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Republici Kosovo, najavljenu za 26-28. decembar 2022. godine, obaveštavamo da je Vlada Republike Kosovo svesna da su članovi Srpske pravoslavne crkve poslednjih dana aktivno uključeni u pružanje podrške kriminalnim grupama koje održavaju barikade na severu Republike Kosovo već više od 16 dana. Shodno tome, sveštenik hrama Svetih apostola Vartolomeja i Varnave u Rakovici kod Beograda, gospodin Predrag Popović, pre nekoliko dana je javno priznao da je ulaskom u tzv. Republiku Kosovo posetio demonstrante na barikadama u Leposaviću, ilegalno, alternativnim putevima, kako bi – kako je naveo – izbegao patrole KFOR-a - stoji u pismu Prištine.

Foto: Kosovo onlajn

Dalje navode da tzv. Vlada Republike Kosovo prati izveštaje o navodnoj otmici šest ljudi od strane bezbednosnih agenata Srbije. Shodno navedenom, Vlada lažne države očekuje od Srpske pravoslavne crkve da osudi ovakva dela, kao preduslov za odobrenje zahteva za posetu - stoji u dopisu prištinskog oficira za vezu.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati