AMBASADOR Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko navodi da je cilj teze da je Rusija iskoristila „suverenizaciju” Kosova da se unese razdor u odnose Srbije i Rusije, dodajući da Rusiji nije potrebno da se zaklanja iza kosovskog „presedana”.

Komentari (7)

buki

23.12.2022. 11:42

Neizmerno Vam hvala gospodine Harčenko što ste izneli potpunu istinu i razliku koju nikada nisam čula ni od jednog našeg političara. Sve što ste ovde rekli je apsolutna istina, ali naši političari nisu mogli, ili nisu smeli nikada tako iskreno da je izgovore do kraja. Uvek je to bila neka skraćena, nedorečena varijanta, ali konačno dočekasmo da je čujemo celu i to od Vas. Još jednom, MNOGO HVALA!

Zapad

23.12.2022. 12:33

Zapadna logika zavadi pa vladaj mora da bude žestoko kažnjena. Koriste svoj model koji namaće debilima … Upravo se dešava rat između dobra (Rusije) i zla (zapad) koji je predvidela Vanga i koji će se završiti porazom zla.

Zoran

23.12.2022. 12:57

На својој кожи сам осетио санкције,хашки трибунал,бомбардовање.Све то је Русија подржала и не љутим се јер нам нису дужни низашта.Ако се већ нуде да нам помогну а не тражим ништа незаконито или немогуће, да бих им веровао морају вратити војнике у састав Кфора...за почетак.

naranca

23.12.2022. 15:18

Ja sam moralan, ojektivan i demokratski covek Kazem vam .Presedani su dobri ako meni odgovaraju a nisu dobri ako meni ne odgovaraju.Posteno

Pedja

23.12.2022. 19:03

Svaka cast ambasadore. jos jedna stavka po cemu se razlikuju Kosovo i delovi Ukrajine sa ruskim stanovnistvom, Kosovo je oduvek bilo srpsko stim sto su ga turci jednan period drzali pod okupacijom, znaci srbi polazu pravo na tu teritoriju od uvek, dok je Dombas, Zaporozje, Krim, Herson, Odeska oblat, Harkovska oblast oduvek bili ruski, i pripadali SSSRu kao nasledniku ruske carevine, sto znaci da su oduvek pripadali Rusiji, a ne nakaradnoj tvorevini Ukrajini, koju je jos Bizmark odredio da bude najslabija karika na ciji lom pada i Risija.