SAMOHRANA MAJKA NA BARIKADAMA: "1999. su me isterali, sad hoće ponovo da me proteraju"

Novosti onlajn

18. 12. 2022. u 13:10

MAJKE, sestre i supruge sa kolegama, komšijama, rođacima i prijateljima u Lešku i Ibarskoj Slatini, kako ističu, brane slobodu i budućnost svoje dece. Oni poručuju da nisu kriminalci već obični građani koji čuvaju svoja ognjišta i bore se da njihova deca žive, igraju se i uče u slobodi.

САМОХРАНА МАЈКА НА БАРИКАДАМА: 1999. су ме истерали, сад хоће поново да ме протерају

Foto D.Z.

Samohrana majka Snežana Mladenović, raseljeno lice iz Uroševca sa dvoje dece, traži pravo da živi u slobodi.

- 1999. su me isterali iz rodne kuće, a sada neko ponovo želi da me protera, dok ja zahtevam da naša deca žive kao i sva druga u Evropi u dvadeset i prvom veku - ističe Snežana.

Ona je upitala, kako je rekla, one koji odlučuju o sudbini Srba u Prištini čime i zašto su zaslužili ovaj rat.

Maja Ivanović, majka četvoro dece i Jela Kovačević koje rade u obrazovnim ustanovama u Leposaviću ističu da im je želja da pošalju poruku celom svetu da braniti slobodu nije kriminal.

- Ovde smo po ko zna koji put i ko zna koji dan, mi smo samo pošten narod koji pošteno živi i ovde ćemo ostati da bi našoj deci pružili bolje sutra - kaže Maja Ivanović.

- Poručujemo celom svetu da mi nismo kriminalci, već samo želimo mir - ističe Jela Kovačević.

Poslovođa u rudniku Trepča, otac četvoro dece, Ratomir Milojević traži pravo da sa porodicom mirno živi u rodnoj Sočanici.

- Ovde su mi živeli deda i pradeda, želim da i ja i moja deca ostanemo ovde. Želimo da svet vidi da nismo kriminalci, već goloruki narod koji ne želi da ratuje, već samo brani živote i slobodu", rekao je Milojević i poručio da protesti nisu upereni protiv Albanaca već da Srbi zahtevaju da mirno žive jedni pored drugih ako već ne mogu zajedno.

Okupljeni na barikadama u Ibarskoj Slatini i Lešku poslali su poruku svima da će se svim sredstvima boriti i da neće odustati od težnje da sačuvaju mir i slobodu za sebe i svoja pokolenja.

(TV Most)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!