KFOR SE OGLASIO O ZAHTEVU ZA POVRATAK SRPSKE VOJSKE: Dobili smo pismo iz Srbije

Tanjug

16. 12. 2022. u 17:06

KFOR je danas potvrdio da je primio zahtev Vlade Srbije za povratak srpskih snaga na KiM i poručio da ga trenutno razmatra.

КФОР СЕ ОГЛАСИО О ЗАХТЕВУ ЗА ПОВРАТАК СРПСКЕ ВОЈСКЕ: Добили смо писмо из Србије

Foto: Printskrin

- Dobili smo pismo iz Srbije i sada ga ispitujemo. Kfor ostaje veoma oprezan i potpuno sposoban da ispuni svoj mandat koji proizlazi od Ujedinjenih nacija - poručuju iz Kfora za prištinsku Kohu. 

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević prethodno je danas rekao da je obavestio predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da je Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova predala Kforu zahtev u pisanom obliku za vraćanje do 1.000 pripadnika srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju. 

Vlada Srbije donela je sinoć odluku da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Kforu uputi zahtev za vraćanje do hiljadu srpskih snaga bezbednosti na KiM.

Zahtev je upuchen u trenutku kada Srbi sa severa KiM vech sedmi dan protestuju na barikadama zbog protivpravnog hapssenja bivšeg policajca Dejana Pantića, ali i drugih Srba sa KiM i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (3)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)