ZABLUDA JE DA RUSIJA NEMA VREMENA ZA KIM Bocan-Harčenko: Predsedniku Vučiću smo preneli podršku Moskve

Tanjug

13. 12. 2022. u 14:01

RUSKI ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da su potpuno netačne "tvrdnje Zapada da Rusija trenutno nema vremena za Kosovo i Metohiju".

ЗАБЛУДА ЈЕ ДА РУСИЈА НЕМА ВРЕМЕНА ЗА КИМ Боцан-Харченко: Председнику Вучићу смо пренели подршку Москве

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Profimedia/Ilustracija

- Želeo bih da istaknem da postoje potpuno netačne tvrdnje da Rusija sada nema vremena za Kosovo. Upravo na osnovu ove lažne premise Zapad je zaoštrio situaciju - rekao je Bocan-Harčenko za TV kanalu Solovjev lajv, prenosi TASS.

Ocenio je da Zapad smatra da je, ukoliko Rusija sada ima i drugih briga osim KiM, moguće izvršiti dodatni pritisak na Beograd da ubrzano prizna nezavisnost svoje južne pokrajine.

- Takvo viđenje je ozbiljna zabluda, jer u ovoj situaciji stojimo zajedno sa našim prijateljem Srbijom pod sloganom "Ne napuštamo svoje" - istakao je ambasador.

Bocan-Harčenko je naglasio da je Rusija tu poruku "prenela" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da on zna da ima podršku Moskve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MOĆAN PRIKAZ PVO NA PEŠTERU: U vežbu uključeni FK-3, kao i modernizovani radar “žirafa“