RUSKI AMBASADOR O POVRATKU SRPSKIH POLICAJACA NA KiM: Zapadnjaci ne mare za sprovođenje onoga šta je usaglašeno uz njihovo posredovanje

Novosti online

09. 12. 2022. u 19:49

NASTAVLjA se kampanja zastrašivanja i ugnjetavanja srpskog stanovništva. Cilj je osvajanje, zauzimanje severa pokrajine, sve uz popustljivost, čak i podršku Zapada, rekao je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, komentarišući najnovije tenzije na Kosovu i Metohiji.

РУСКИ АМБАСАДОР О ПОВРАТКУ СРПСКИХ ПОЛИЦАЈАЦА НА КиМ: Западњаци не маре за спровођење онога шта је усаглашено уз њихово посредовање

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova. Situacija je tamo veoma opasna. Nastavlja se kampanja zastrašivanja i ugnjetavanja srpskog stanovništva. Cilj je osvajanje, zauzimanje severa pokrajine. Uz popustljivost, čak i podršku Zapada. Zar je moguće smatrati ubedljivim tvrdnje njegovih predstavnika o tome da nisu u stanju da utiču na Prištinu? Naravno da ne. Svesno se radi na zaoštravanju sukoba - navodi se u saopštenju ambasadora Bocan-Harčenka.

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Profimedia/Ilustracija

Diplomata dodaje da je ovakva kriza potrebna Zapadu, kako bi se vršio pritisak na Beograd, a Srbi držali u strahu.

- Nemoguće je ne primetiti da se eskalacija na Kosovu i Metohiji odvija u sklopu sastanaka o Zapadnom Balkanu i razgovora o značaju stabilnosti u regionu. Ali apsolutno ništa se ne radi za normalizaciju alarmantne situacije u pokrajini. Kriza je potrebna Zapadu da izvrši pritisak na Beograd, da drži srpski svet u strahu - saopštio je ambasador Ruske Federacije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je potpuno u pravu kada podseća na odredbu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o povratku srpskog policijskog osoblja na Kosovo i Metohiju, kaže ambasador, ali, dodaje, to Zapadu ne odgovara.

- Razume se, zapadnjaci ne mare za sprovođenje onoga šta je usaglašeno uz njihovo posredovanje. Njihovi su ciljevi sasvim suprotni zadacima rešavanja kriznih pitanja: najvažnije za Zapad je da strana, koju sponzoriše, kupi vreme. To je sada otvoreno priznato u vezi sa Minskim sporazumima. Neću se iznenaditi da ista tužna sudbina čeka i Briselske dogovore, koje Priština i EU ostavljaju na papiru - zaključuje ambasador Bocan-Harčenko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

NIŠTA OD SRBIJE: Otkriveno gde je Novak Đoković otišao posle Australijan opena