MESTO U PROTIVZAKONITOJ KURTIJEVOJ VLADI NAŠAO I "MILOGORAC": Lazar Radulović imenovan za drugog savetnika Rašića

Tanjug

06. 12. 2022. u 15:40

PREDSEDNIK Udruženja Crnogoraca "Lovćen" Lazar Radulović saopštio je danas da je imenovan za drugog savetnika ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića u prištinskoj vladi, koju je protivno zakonu formirao premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti pošto su nezadovoljni njegovim ponašanjem predstavnici Srba napustili prištinske institucije.

МЕСТО У ПРОТИВЗАКОНИТОЈ КУРТИЈЕВОЈ ВЛАДИ НАШАО И МИЛОГОРАЦ: Лазар Радуловић именован за другог саветника Рашића

Foto AP

Radulović je u saopštenju naveo da je na tu funkciju imenovan u ponedeljak i da, zbog sukoba interesa, podnosi ostavku na mesto predsednika Udruženja Crnogoraca "Lovćen", prenosi Radio KiM.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je protivno zakonu imenovao 1. decembra predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.

Nekadašnja poslanica u kosovskoj skupštini i predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković imenovana je za Rašićevu savetnicu. Rašić i Trajkovićeva na poslednjim parlamentarnim izborima na tzv. Kosovu bili su na istoj izbornoj listi koja nije prešla obavezni cenzus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI BEZ PRESEDANA Vučić otkrio kojim su se sve sredstvima služili kako ne bi razgovarali sa Beogradom