VUČIĆEVA PORUKA KURTIJU I EU: "Teroristički ološu, vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina - Brisel pokazao bedan antisrpski odnos"

Novosti online

01. 12. 2022. u 18:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice, kao i sramne reakcije Evropske unije na taj potez.

ВУЧИЋЕВА ПОРУКА КУРТИЈУ И ЕУ: Терористички олошу, води рачуна да не повредиш ниједног Србина - Брисел показао бедан антисрпски однос

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik je ponovio da je izjava Brisela sramna, i da je to najblaža reč koja može da se upotrebi.

- Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od 1 odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe - rekao je on.

Vučić dodaje da je u pitanju jedan bedni antisrpski odnos koji je pokazala EU, i da je ovo što je uradio "teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužilo osudu".

- Ćutim mesecima i godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svetu. Taj teroristički ološ je trebao da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razume. I tako se stalno ponašaju, ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme - rekao je predsednik.

Vučić je istakao da je to u skladu sa interesima jedne evropske sile.

- Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije poverenje u Srbiji nemaju, ali imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana - rekao je on.

Predsednik je poručio da mogu da "baljezgaju o tome da je Srbija kriva", ali da njega to ne zanima, i da Srbija nije kriva nizašta.

- Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite. Onda kada se sledeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome, i neću vam dati da ih ponižavate. Srbija je svoja na svome. Imamo probleme u energetici, o čemu ću pričati u subotu građanima - rekao je Vučić, i poslao poruku Kurtiju i Briselu.

- A terorističkom ološu da poručim - vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao. Jer Srbi će znati da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem - zaključio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (71)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode