IVICA DAČIĆ U KATARU: Pred utakmicu se sastao sa ministrom te zemnje

Novosti online

24. 11. 2022. u 17:39

PRVI potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Države Katar šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom bin Džasimom Al Tanijem.

ИВИЦА ДАЧИЋ У КАТАРУ: Пред утакмицу се састао са министром те земње

Foto: Ministarstvo

Prvi potpredsednik Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Dačić ocenio je odnose dve zemlje kao izuzetno prijateljske, te izrazio nadu da će se nastaviti visok nivo kontakata, ali i praktične saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito u oblasti ekonomije i investicija.

Sagovornici su se saglasili da je intenzivniji politički dijalog u poslednjih nekoliko godina rezultirao suštinskim unapređenjem bilateralne saradnje, ali su takođe zaključili da postoji i neiskorišćen potencijal, naročito u oblastima ekonomije, privrede i poljoprivrede.

U kontekstu zajednički izražene želje za daljim jačanjem odnosa i intenzivnijom razmenom poseta na visokom i najvišem nivou, ministar Dačić iskoristio je priliku da pozove svog katarskog kolegu u zvaničnu posetu Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Dačić pohvalio je  organizaciju svetskog prvenstva u fudbalu i izrazio zahvalnost na pozivu za posetu ministru spoljnih poslova i ministru sporta Katara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)