VELIKA je čast i priviegija za mene i Srbiju da imamo ovakve prijatelje sa kojima zajedno radimo na rešavanju važnih i velikih problema, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu "budućnostsrbijeav" nakon zajedničke konferencije za medije sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i kancelarom Austrije Karlom Nehamerom u Beogradu.

Olja

16.11.2022. 17:38

Veliko prijateljstvo trojice predsednika, dalja saradnja po bitnim pitanjima za sve tri države, kao i dalje unapređivanje odnosa Srbije, Mađarske i Austrije je rezime današnjeg uspešnog dana.

Darko

16.11.2022. 18:03

Orban i Nehamer su pokazali da su pravi prijatelji Srbije,a naravno takva prijateljstva ne bi bila da nije bilo Vučića gde se prepoznaje njegov rad i trud kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Walter Pravicek

16.11.2022. 18:10

O Orbanu sve dobro,jedini oponuje EU glavama bez mozga,odmah je nazvao jasno Zelenskog glumac.O Nehameru ovo:U Austriji radi mnogo Srba,te i drugih nacija.S time,da Srbi ne voze posle rada sebe kuči,jer put je ipak dugi,a Slovenci odmah uz granicu se vračaju kuči,a ujutro gore raditi.I tako vezovi,koje su desetlječima tkali neče prestati ni pod cijenu,da bude uskračenje radnog vremena Nekada smo mi za njih bili svi Jugo.U Austriji važi:Koliko znaš raditi i što.Toliko vrediš poslodavcu,te i puno zarađuješ.A ne kao nekada u Jugoslaviji,gde je bilo u prvom redu,dali si komunista,imaš nekoga,da te štiti.Ostali smo radili,ali i zaradili,jer smo znali raditi.Austrija je bila uvek uz Sloveniju .Sada se trude oko Balkana.

sava

16.11.2022. 19:12

Naš predsednik se trudi da razvijamo dobre odnose zasnovane na uzajamnom poštovanju i uvažavanju, pohvale za jako dobre odnose sa madjarima i ausrijancima

sanja

16.11.2022. 19:13

Maksimalno se trudimo da i u ovim jako teškim vremenima jačamo prijateljske odnose i sklapamo poslove sa što više država, Mađarska i Austrija su jako dobri prijatelji Srbije

Vanja

16.11.2022. 21:20

Divno je imati ovakve prijatelje koji su i podrška i oslonac i podsticaj da zajedničkim snagama radimo za dobrobit naših zemalja, da se borimo protiv azilantskog turizma, protiv organizovanog kriminala i učinimo evropsko tlo bezbednijim.

NIKOLALONDONKRAJINA

16.11.2022. 21:21

Hm, zar ce to opet Srbi braniti 'austrougarsku' od najezde Turaka odnosno muslimana sa istoka. Sa samo malom razlikom sto to ovoga puta nece biti Srbi iz Krajine valjda je to preblizu Beca, vec Srbi iz Srbije.

Uroš

16.11.2022. 21:21

Mađarska posebno, ali i Austrija, dokazani prijatelji Srbije na čemu ćemo večno biti zahvalni i zajedno ćemo raditi za bolju i bezbedniju budućnost.

Kosta

16.11.2022. 21:23

Za Srbiju je važno što ima ovakve prijatelje, Kroz saradnju i međusobnu podršku, Srbija , Austrija i Mađarska rešiće lakše sve probleme, a istoremeno unaprediti odnose i zajedno se boriti protiv organizovanog kriminala, protiv toga da smo usputna stanica migrantima.

Jovan

16.11.2022. 21:25

Velika je čast imati za prijatelja ovakve dve zemlje , a Srbija će znati da pokaže svoju zahvalnost i spremnost da sarađuje i da podrži borbu protiv kriminala, protiv nasilnih migranata kojima smo tranzitna stanica i koji bi nelegalno da uđu u neke druge zemlje.

Lana

16.11.2022. 21:27

Austrija i Srbija unapreuju svoju sarandnju u svim oblastima i lepo je videti da cene naš doprinos ovoj borbi. Hvala im na tome, kao i na podršci. Mađarska i Viktor Orban, još jednom pokazuju i dokazuju svoje iskreno preijateljstvo prema Srbiji. To se ne zaboravlja.

borko

17.11.2022. 07:28

Dve stvari. Da su nam to stvarni prijatelji, mada je sve danas relativno, pod jedan povukli bi priznanje tzv. Kosova, do konačnog rešenja. pod dva , za vreme prvog velikog rata, ko nas je napao , centar je bila Austrija,Beč, a najveći logori za prekodrinske srbe su bili po današnjoj Madjarskoj. To se nikada ne može zaboraviti ni oprostiti.