UDARILI GA PESNICOM U STOMAK: Incident na Jarinju, pripadnici Rosu maltretirali Srbina iz Kosovske Mitrovice

D. ZEČEVIĆ

14. 11. 2022. u 17:56

MIODRAGA Milićevića, izvršnog direktora NVO Aktiv iz Kosovske Mitrovice, danas su fizički i verbalno maltretirali pripadnici Jedinice specijalne policije Kosova Rosu na administrativnom prelazu Jarinje.

УДАРИЛИ ГА ПЕСНИЦОМ У СТОМАК: Инцидент на Јарињу, припадници Росу малтретирали Србина из Косовске Митровице

Foto: Fejsbuk

Incident se, kako je saopštila ova NVO iz Kosovske Mitrovice, dogodio jutros oko  9.30 časova u blizini prelaza Jarinje, kada su Milićevića zaustavili pripadnici Rosu, izdvojili ga iz kolone. Počeli su da ga ispituju i u jednom trenutku pripadnik specijalne policije ga je pesnicom udario u stomak.

- Istovremeno, došlo je i do verbalnog maltretiranja, na Milićevića su policajci vikali i zahtevali da „ćuti“, postavljali mu pitanja „zašto nema kosovska dokumenta“. Tokom cele procedure, od zaustavljanja do ispitivanja, izvršni direktor NVO Aktiv je u potpunosti sarađivao i ničim nije izazvao nasilnu reakciju pripadnika policije – ističu iz NVO Aktiv.

Dodaju da je ova NVO užasnuta incidentom i najoštrije osuđuje nasilno ponašanje pripadnika specijalnih jedinica.

-Udarac u stomak je čista brutalnost i ničim izazvana prekomerna upotreba sile od strane specijalnih jedinica policije i ukazuje na narušeno bezbednosno okruženje na severu Kosova i nekontrolisano delovanje pripadnika policije koje preti produbljivanju krize i mogućoj eskalaciji već narušenog bezbednosnog okruženja na severu Kosova - ukazuju iz NVO Aktiv i dodaju da će protiv pripadnika Rosu biti podneta prijava Policijskom inspektoratu, kao i svim nadležnim organima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!