DOLAZE PO DUHOVNO I TESLESNO ISCELJENJE: Vernici obeležili praznik svetitelja Kozme i Damjana u manastiru Zočište na Kosmetu

D. Z.

14. 11. 2022. u 17:43

U MANASTIRU svetih Vrača, Kozme i Damjana u Zočištu na Kosmetu više stotina vernika obeležilo je danas praznik svetitelja.

ДОЛАЗЕ ПО ДУХОВНО И ТЕСЛЕСНО ИСЦЕЉЕЊЕ: Верници обележили празник светитеља Козме и Дамјана у манастиру Зочиште на Космету

FOTO d.z.

U besedi posle liturgije vladika Teodosije je kazao da se u crkvu u kojoj su mošti svetitelja dolazi sa verom, ljubavlju i nadom odnosno da će sveti Vrači isceliti vernicima i posetiocima dušu i telo.

- Svetitelji vaspitavani u hrišćanskoj veri a poreklom iz Azije imali su moć isceljenja. Iscelivalji su ljude i sve što je bilo potrebno prizivajući milost i silu Božiju a nisu hteli ništa uzimati nikakvu nagradu za to što su činili. Njihova nesebičnost i nama daje primer da budemo nesebični jedni prema drugima, da nikada ne zavidimo jedni drugima, da se radujemo dobru bližnjega našega i da pokažemo milost jedni prema drugima -poručio je u besedi episkop raško – prizrenski Teodosije i dodao da mošti svetitelja u ovom hramu svetle i sijaju svima koji ovde pristupaju sa verom i nadom tražeći pomoć.

Da u ovoj svetinji vernici dožive preporod i duhovni mir, ističe i otac Stefan iguman manastira Zočište i dodaje da je svetinja posećena svakog dana da dolaze i Srbi i Albanci tražeći iscelenje od svetih lekara. Na pitanje da li monaštvo ima problema kao do nedavno do suseda Albanaca odgovara da ih čuvaju svetitelji.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić