JASNA I NEDVOSMISLENA AMERIČKA PORUKA KURTIJU: "Tražimo potpuno odlaganje roka za preregistraciju, ne delimično ili u fazama"

Novosti online

31. 10. 2022. u 22:14

PORTPAROL Stejt departmenta Ned Prajs istakao je da međunarodna zajednica, uključujući i SAD, od tzv. Kosova nije tražila delimično odlaganje roka za preregistraciju ili implementaciju odluke u fazama, već potpuno odlaganje.

ЈАСНА И НЕДВОСМИСЛЕНА АМЕРИЧКА ПОРУКА КУРТИЈУ: Тражимо потпуно одлагање рока за пререгистрацију, не делимично или у фазама

Foto: Profimedia

Govoreći o tome šta će Bajdenova administracija učiniti ako Kurti nastavi da protivreči Entoniju Blinkenu i Sjedinjenim Državama i EU, Prajs navodi da je poruka Bajdenove administracije Kurtiju jasna.

- Bili smo jasni javno i privatno da međunarodna zajednica, uključujući Sjedinjene Države, traži potpuno odlaganje implementacije tog pitanja. Ne podržavamo delimično odlaganje. Ne podržavamo implementaciju u fazama. Međunarodna zajednica je zatražila od Vlade (tzv.) Kosova potpuno odlaganje. Naši napori i dalje traju. Znate da smo prošle nedelje objavili saopštenje sa jasnim uverenjem i uverenjem naših međunarodnih partnera da Vlada (tzv.) Kosova treba da produži period implementacije - rekao je Prajs.

Prajs je naveo da su SAD razočarane i zabrinute što je Vlada tzv. Kosova odbila zahteve i savete svojih najbližih međunarodnih partnera o odlaganju roka za preregistraciju.

- Ohrabrujemo (tzv.) Kosovo i Srbiju da nastave učestvovanje u dijalogu uz posredovanje EU. Ostaćemo u bliskom kontaktu sa našim partnerima u regionu. Ostaćemo u bliskom kontaktu sa EU koja olakšava ovaj dijalog - dodao je Prajs.

(Pavlović tudej)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Vučić: U obostranom interesu što je komandant Kfora prisustvovao vežbi