"PRIŠTINA NE RADI ONAKO KAKO SMO SE DOGOVORILI" EU: Odluka kosovske vlade o tablicima nije u okvirima dogovorenog u dijalogu

Novosti online

31. 10. 2022. u 14:49

PORTPAROLKA Evropske komisije (EK) za spoljnopolitička pitanja Nabila Masrali je izjavila da Kosovo "ima pravo da postepeno menja KM tablice, ali da taj proces mora da bude u okvirima dogovorenog u dijalogu".

ПРИШТИНА НЕ РАДИ ОНАКО КАКО СМО СЕ ДОГОВОРИЛИ ЕУ: Одлука косовске владе о таблицима није у оквирима договореног у дијалогу

Foto: Dragan Milovanović

-Videli ste naše saopštenje u kome navodimo da smo upoznati sa poslednjim odlukama kosovske vlade u vezi sa tablicama. Jasno ističemo da Kosovo ima pravo da postepeno menja KM tablice, ali taj proces mora da bude u okvirima dogovorenog u dijalogu. Ova odluka nije u skladu sa dogovorima iz dijaloga dve strane i u skladu sa dogovorom iz 2016. godine, izjavila je Masrali.

Dodala je da će Evropska unija nastaviti da radi sa svojim partnerima kako bi se našlo održivo rešenje.

-Takođe, pozivamo aktere da održe mir i ne dozvole oživljavanje bespotrebnih tenzija na terenu, istakla je portparolka Evropske komisije.

Nove odluke tzv. Kosova - kazne 150 evra

SVIM vlasnicima automobila sa srpskim tablicama na Kosovu od 1. novembra biće izrečena opomena sa zahtevom da odu u Centar za registraciju vozila, izjavila je portparolka kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nora Fetoši, prenosi Reporteri.

Fetoši je za Radio Slobodna Evropa rekla da će od 21. novembra ove godine do 21. januara 2023. godine, vlasnici koji i dalje imaju automobile srpskih registarskih oznaka na Kosovu biti kažnjeni sa 150 evra.

Fetoši je navela da će svi vlasnici automobila sa srpskim tablicama moći da koriste pogodnosti preregistracije automobila na RKS tablice do 30. marta. Više o tome klikom OVDE.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)