NOVI ZLOČINI ALBANSKIH TERORISTA IZLAZE NA VIDELO: U slučaj protiv komandanata OVK se uključuje još žrtava

Novosti online

24. 10. 2022. u 17:31

SLUŽBA za učešće žrtava preporučila da se još 39 žrtava uključi u slučaj protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimaja, saopštila su Specijalizovana veća.

НОВИ ЗЛОЧИНИ АЛБАНСКИХ ТЕРОРИСТА ИЗЛАЗЕ НА ВИДЕЛО: У случај против команданата ОВК се укључује још жртава

Hašim Tači na proslavi dana OVK / Foto Fejsbuk

Služba za učešće žrtava preporučuje da se 39 od 45 prijava žrtava za učešće u postupku prihvate kao žrtve.

Prema mišljenju Službe, zločini za koje žrtve navode da su pretrpele poklapaju se sa mestima i vremenom navedenim u optužnici.

- Žrtve su osobe koje govore albanski i/ili srpski i žive u različitim zemljama. Služba za učešće žrtava je ocenila da su sve žrtve bile izložene sličnim krivičnim delima koja su, kako se navodi, izvršili isti izvršioci. Prema tome, Služba za učešće žrtava je preporučila da se dodatnih 39 žrtava priključi postojećoj grupi od 32 žrtve koje učestvuju u ovom predmetu i da ih zastupa isti zastupnik žrtava. Služba za učešće žrtava zatim zaključuje da, kao i u slučaju postojeće grupe žrtava koje učestvuju u predmetu, svih 39 novoprijavljenih žrtava treba smatrati posebno ranjivim, pošto sve one i dalje pate od traume i izrazile su bojazan za svoju sigurnost i sigurnost svojih porodica ako bi se otkrio njihov identitet - navodi se u saopštenju.

Imajući to u vidu, dodaje se, Služba za učešće žrtava preporučuje da njihov identitet i dalje bude poverljiv.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: PATROLA "NOVOSTI" - Naši reporteri u smeni sa pripadnicima helikopterske jedinice MUP Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (4)

VEĆ OSAM MESECI U BOLNICI: Od čega boluje Moka Slavnić - Vratila mi se vera u Boga, molim se u bolničkoj kapeli