PONIŽENA LAŽNA DRŽAVA: Makedonski premijer izbacio Doniku Gervalu iz kabineta

Novosti online

24. 10. 2022. u 14:26

PRIŠTINSKI mediji pišu da je samozvana ministarka "spoljnih" poslova lažne države Kosovo Donika Gervala izazvala diplomatski skandal u Severnoj Makedoniji, tokom jednog od prethodnih sastanaka sa bivšim makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.

ПОНИЖЕНА ЛАЖНА ДРЖАВА: Македонски премијер избацио Донику Гервалу из кабинета

Foto: Depositphotos/Jutjub/KlanKosova

Gervala je tada navodno zatražila da Severna Makedonija izađe iz Otvorenog Balkana ili će, kako je Gervala rekla, „imati posla sa njima“.

Suočen sa ovom neobičnom situacijom, Zaev je zatražio od Gervale da napusti njegovu kancelariju.

- Žao mi je, gospođo, ali ovo vikanje je nepodnošljivo u mojoj kancelariji. Iz ljubaznosti ne mogu lično da vas izvedem, inače, ne možete da pričate ovim jezikom i na ovaj način - odgovorio je navodno Zaev.

Vest o ovom događaju prvi je preneo portal Albanijan post, međutim, nije precizirano kada se on tačno desio.

Početkom januara 2022. na mesto makedonskog premijera izabran je Dimitar Kovačevski, koji je na toj poziciji zamenio Zorana Zaeva, pa se po svemu sudeći izbacivanje Gervale iz kabineta makedonskog premijera dogodilo krajem prošle godine.

BONUS VIDEO: Podgorica slavi pad DPS-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

(UŽIVO) VIHOR 2024: Sve spremno za veliku vojnu vežbu - očekuje se dolazak predsednika Vučića