PETKOVIĆ: Kurti direktno odgovoran za paljenje zastave Srbije

Tanjug

24. 10. 2022. u 10:35

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, sa svojom antisrpskom politikom, direktno odgovoran za paljenje zastave Srbije na košarkaškoj utakmici u Đakovici.

ПЕТКОВИЋ: Курти директно одговоран за паљење заставе Србије

Foto: Printskrin

- Za ekstremističko divljanje uz paljenje zastave Srbije i parolu „Za sever spremni, Mitrovica je Albanija“ direktno je odgovoran Aljbin Kurti svojom antisrpskom politikom. Ovakve zlokobne poruke i navijački pir ne smeju proći nekažnjeno! Zahtevamo odlučnu reakciju međunarodne zajednice! - naveo je Petković u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Na košarkaškoj utakmici između između Vlaznimija i Trepče u Đakovici zapaljena je srpska zastava, prenose mediji.


Pristalice Vlaznimija su osim paljenja zastave, na utakmici koja je odigrana sinoć, skandirali poruke usmerene protiv Srbije i severa Kosova i Metohije, a razvili su i transparent na kojem je pisalo „Spremni za sever, Mitrovica je Albanija“.

Prištinski mediji su objavili fotografije na kojima se vidi kako grupa Vlaznimija pali srpske zastave.

Na tribinama je bila razvijena i zastava bivše OVK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)