"DO 1. DECEMBRA VODIĆE SE TEŠKI RAZGOVORI" Brnabić: Ohrabrujuća vest da se odlaže odluka o zabrani uvoza ruske nafte

Tanjug

07. 10. 2022. u 09:45

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ohrabrujuća vest o tome da se odlaže odluka EU o zabrani uvoza ruske nafte za zemlje Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija do 1. decembra i da će se do tada "voditi teški razgovori".

ДО 1. ДЕЦЕМБРА ВОДИЋЕ СЕ ТЕШКИ РАЗГОВОРИ Брнабић: Oхрабрујућа вест да се одлаже одлука о забрани увоза руске нафте

Foto: Printskrin/Tv Prva

Brnabićeva je gostujući na TV Prva i govoreći o zahtevu Hrvatske da i Srbija bude obuhvaćena osmim paketom sankcija koji uključuje i uvoz ruske nafte, a iz koga su, kako je rekla, izuzete i neke članice EU, kazala da je "Hrvatska otvoreno pokazala da je neprijateljska zemlja prema Srbiji".

Ona je dodala da će ukoliko sankcije budu uvedene to imati "ozbiljne posledice na našu ekonomiju", kao i da je odluka da se ne izuzme Srbija politička odluka EU i da je besmislena.

Brnabićeva je rekla i da joj je "najužasnija bila patetika premijera Plenkovića", čoveka koji je, kako napominje, lično zabranio posetu Aleksandra Vučića Jasenovcu, a instruiše medije da crtaju brčiće.

- On patetiše da njemu neko kaže da je ustaša, a njihovi mediji u histeriji su napali Vučića - rekla je Brnabićeva i dodala da je Vučić rekao da su se oni sami pohvalili da je na zahtev Hrvatske zabranjeno da Srbija bude izuzeta iz 8. paketa sankcija.

Brnabićeva je rekla da će Vučić sutra saopštiti neke strateške odluke, kao i da će Srbija morati drugačije da se pozicionira kada je u pitanju, kako je rekla, otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske koja politički koristi i energetsku krizu.

- Taj naftovod bio je jugoslovenski, građen našim parama, a Hrvatska ga koristi protiv Srbije - ukazala je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sa premijerom Japana

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest